Ny EU-finansskat ser dagens lys

14. februar 2013 08:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny EU-finansskat ser dagens lys
Billede mangler

Der skal afleveres en klat penge i form af en skat til EU hver gang de europæiske værdipapirer skifter ejer. Det er den såkaldte Tobin-skat.

Det længe ventede og diskuterede forslag om en ny skat på finansielle transaktioner vil i dag blive fremlagt af EU-Kommissionen. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Forslaget kommer efter at 11 EU-lande sidste efter år stemte for at opfodre EU-s skattekommisær Algirdas Semeta til at komme med et bud på, hvordan en finansskat kan se ud.

Svaret skulle i lighed med den oprindelige ide blive en skat på 0,1 pct. for handel med aktier og obligationer, mens der skal betales en skat på 0,01 pct. for handel med de såkaldte derivater – eksempelvis optioner.

Forslaget skulle kunne indbringe op til 260 mia. kr. i skat hvert år. Det er dog langt fra alle de 27 EU-lande, der bakker op om forslaget og vil indføre skatten.

Tyskland og Frankrig har stået i spidsen for at få planerne gennemført, selv om kun et mindretal af EU-lande går med.

Lande som Storbritannien, Sverige og Danmark ikke vil være med.

Udover Tyskland og Frankrig er Østrig, Grækenland, Slovakiet, Slovenien, Italien, Estland, Belgien Spanien og Portugal tilhængere af at indføre en fælles finansskat.

Den danske regering har tidligere meldt ud, at den kun ser en mening med en skat på handel med værdipapirer, hvis den bliver global.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu