ANNONCE

Ny FBI-afsløring af omfattende kidnapningsplan

13. oktober 2020 18:46 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sidste uge blev en gruppe mænd anholdt under mistanke for at ville kidnappe Michigans guvernør.

Ny FBI-afsløring af omfattende kidnapningsplan
Flere personer blev anholdt og flere boliger ransaget i forbindelse med anholdelsesaktionen. Foto: JEFF KOWALSKY / Scanpix.

Det var ikke kun Michigans guvernør, Gretchen Whitmer, som en gruppe mænd, der nu er anholdt, ville bortføre.

Det blev også diskuteret, om guvernøren i Virginia, Ralph Northam, der også repræsenterer Demokraterne, skulle bortføres.

Det er tirsdag kommet frem under en retshøring, hvor det skal afgøres, om de anklagede kan blive løsladt mod kaution.

Det skriver Washington Post.

Her har FBI-agenten Richard Trask kunnet fortælle om samtalen. Den fandt sted mellem nogle af de mistænkte for et par måneder siden i Ohio.

Seks er sigtet i sagen

Seks mænd er sigtet i sagen mod Whitmer, mens syv andre er anholdt på begrundet mistanke.

Af de 13 mænd sættes seks i forbindelse med en stærk højreorienteret militsgruppe. Den hedder Wolverine Watchmen.

Justitsministeren i delstaten Michigan, Dana Nessel, beskriver planerne om at kidnappe delstatens guvernør, Gretchen Whitmer, som en “alvorlig og virkelig trussel”.

Embedsmænd oplyser, at seks mænd er sigtet i sagen, mens syv andre er anholdt på begrundet mistanke.

Det er et FBI-dokument, som har ført til anholdelserne. Dokumentet er en edsvoren erklæring, også fra FBI-agenten Richard Trask.

Det fremgår af denne erklæring, at de seks sigtede mænd havde planer om at udføre deres plan inden præsidentvalget den 3. november. Mændene talte om “drab på tyranner” og om at oprette en større væbnet styrke.

– Mændene havde diskuteret planer om at tage Whitmer, som er demokrat, som gidsel. Denne diskussion har været ført hen over hele sommeren og måske længere, hedder det i rapporten, som en føderal domstol har modtaget og offentliggjort torsdag.

Ville bruge 200 mand

Flere af mændene har været optaget af at skabe et samfund for dem selv, og en skal have talt om, at de skulle bruge 200 mand til at storme en regeringsbygning i Lansing i Michigan.

De seks mænd har ifølge FBI samlet våben, eksperimenteret med brug af sprængstoffer og gennemført skydeøvelser og kampmanøvrer.

Whitmer har tidligere i år været skarpt kritiseret af præsident Donald Trump, fordi hun har stået i spidsen for en hård nedlukning under coronaviruspandemien.

FBI siger, at det gennem sociale medier fik kendskab til gruppen i begyndelsen af 2020.

Ifølge amerikanske medier skulle mændene have haft planer om at gennemføre en “retssag” mod guvernøren, som de ville anklage for forræderi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu