Ny hæder til Danmarks eneste sølvbjørne-skuespiller

12. februar 2013 10:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny hæder til Danmarks eneste sølvbjørne-skuespiller
Billede mangler

Han var ikke færdig med sin skuespilleruddannelse, da den danske skuespiller Mikkel Boe Følsgaard sidste år gik på scenen i festivalpaladset ved den afsluttende ceremoni under Berlinalen for at modtage en sølvbjørn som årets bedste skuespiller – den eneste dansker, der endnu har haft den fornøjelse.

 

Mandag aften måtte han atter på samme scene for at blive hædret som en af dette års såkaldte »Shooting Stars« på festivalen.

Prisen gives hvert år til 10 europæiske skuespillere, der alle har udmærket sig på film, og prisen skal både fungere som karrieremæssig løftestang for skuespillerne og for den europæiske filmindustri, hvis filmstjerner indimellem kommer til at stå lidt i skyggen af Hollywoods. Bare ikke mandag aften i Berlin.

De to etablerede stjerner Ethan Hawke og Jule Delphy præsenterede deres unge kolleger, der festivalen igennem har været til med møder med internationale filmproducere og agenter.

Da Berlinale-juryen sidste år overrakte sølvbjørnen til Mikkel Boe Følsgaard, karakteriserede de skuespilleren på følgende måde:

»I Følsgaards første rolle tog hans omhu med detaljerne vejret fra publikum. Vi ser ham aldrig skabe følelser, de er der bare.«

Mikkel Boe Følsgaard fik Sølvbjørnen i 2012 for sin rolle som Christian VII i Nikolaj Arcels Oscar-nominerede »En Kongelig Affære« og har blandt andet en kommende rolle i Mikkel Nørgaards »Kvinden i buret«, der har premiere i år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu