ANNONCE

Ny hjemmetest skal hjælpe med coronaspørgsmål

21. marts 2020 12:38 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Testen foregår online og skal hjælpe både borgere og myndigheder.

Ny hjemmetest skal hjælpe med coronaspørgsmål
Chatrobotten kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre. Genrefoto.

Bør du ringe til vagtlægen, din egen læge eller se tiden an, før du træffer beslutning om at gøre det ene eller det andet? Det spørgsmål er normalt ikke så presserende, som det er for tiden blandt danskere. Men coronavirus covid-19 har skabt usikkerhed blandt mange borgere, og det har givet myndighederne nok at lave, når de både skal betjene de borgere, der har sikre symptomer på den nye sygdom og de borgere, der formentlig ikke fejler noget videre.

Region Hovedstaden skriver i en pressemeddelelse, at man har indført en ny test, der skal hjælpe både borgere og myndigheder med at sortere i, hvem der skal undersøges nærmere for covid-19, og dem der skal se tiden an.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Testen er digital, og du kan tage den online på 1813.dk. 1813 er Region Hovedstadens svar på det, der hedder vagtlægen i resten af landet, og selve testen er sat i søen som et supplement til al anden viden, der findes om coronavirus covid-19.

“Testen er et supplement til vores professionelle sundhedsfaglig vurdering og rådgivning, og den er ikke en erstatning for akuthjælp. Vi er som altid klar til at hjælpe akut syge borgere, og online-testen er en ny måde at hjælpe borgere med selv at vurdere deres situation,” siger Freddy Lippert, Akutberedskabets direktør, i pressemeddelelsen.

En robot

80.000 borgere havde taget testen i løbet af det første døgn, den var online, og hele formålet med den er at give folk en idé om, hvad de skal gøre, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de har covid-19. Testen fungerer som en chatrobot, og den stiller dig en række forskellige spørgsmål, der er med til at afgøre, om der er noget, der gør, at du bør kontakte din egen læge eller eventuelt vagtlægen/1813.

“Vi ønsker at hjælpe borgerne bedst muligt, og vi har derfor tænkt ud af boksen med denne test. Testen er et nyt værktøj, der skal hjælpe borgere med at få svar på, om de har behov for at opsøge akuthjælp. Det skal være med til at sikre, at de borgere, der er akut syge, kan komme hurtigere igennem til Akuttelefonen 1813 eller 1-1-2,” siger Freddy Lippert i pressemeddelelsen.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu