ANNONCE

Ny hundeejer? Tips til en god start med hvalpen

20. august 2019 16:38 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Som ny hundeejer skal du lære din hvalp en masse nye ting. Det kan du få tips til her.

Det er fagre nye verden for hvalpen, når den første gang sætter sine poter i dit hjem efter, at den har fået en ny familie. Derfor er det en god idé se verdenen fra hvalpens synspunkt.

Du skal til at lære den alt, hvad den skal vide, og det er meget. Særligt kan søvn, renlighed og god adfærd være en udfordring.

Heldigvis er der hjælp at hente hos Dansk Kennel Klub, der kommer med gode råd til at få en god start med sin hvalp.

Du kan læse om alle tips i galleriet ovenfor.

En renlig hvalp

Et af de største områder, som kan give bekymringer – og udfordringer – er, når hvalpen skal lære renlighed.

Ved Dansk Kennel Klub mener de, at du skal regne med at hvalpen skal tisse en gang i timen i dagtimerne, derfor er det vigtigt at tage hvalpen med ud ofte.

I starten vil den ikke signalere til dig, at den skal besørge, derfor kan du med fordel tage den med ud, når den har sovet, spist, drukket, leget, når der kommer gæster eller den har været opstemt.

Når den har besørget udenfor, er det vigtigt at rose den, så den får en succesoplevelse.

En uheldig hvalp

Kommer du ud for, at hvalpen ikke kan holde på vandet indenfor, er det ifølge Dansk Kennel Klub vigtigt, at du ikke skælder den ud. Det vil gøre hunden usikker på dig, og samtidig lære den, at den ikke må besørge, når du er i nærheden.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det er bedre at rengøre stedet, hvor hunden har besørget ordentligt og være endnu mere opmærksom på at gå ud med hunden ofte.

Vågner du op til, at hunden har besørget indenfor efter natten, må du tidligere op. Start med at fodre hunden tidligere, så du vækker den på behagelig vis, og sørg for at tage den med ud efter, den har spist.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu