ANNONCE

Ny iPhone 12: Dette vil være en dårlig idé

31. oktober 2020 21:23 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Der er ingen strømforsyning med til de nye iPhone 12. Brug den gamle eller køb selv en ny, lyder rådet fra Apple.

Ny iPhone 12: Dette vil være en dårlig idé
Apples administrerende direktør Tim Cook visdr den nye iPhone 12 Pro ved lanceringen i hovedkvarteret i Californien Foto: Brooks Kraft/Apple Inc./Handout via REUTERS

Hvis du står foran at skulle forudbestille den nye iPhone 12, så skal du starte med at at have løsning parat på overhovedet at kunne lade dit nye Apple-mobilflagskib op.

Der følger nemlig kun et ladekabel med, men ingen strømforsyning. Et ladekabel, du dog også skal være opmærksom på. Det munder nemlig ikke ud i USB-A stik, som mange danskere har strømforsyninger til, men de nye USB-C stik, som Apple introducerede med deres iPhone 11 sidste år.

Så når Apple på deres webshop skriver, at du bare kan bruge din gamle USB-A lader med kabel og strømforsyning, er det en rigtig dårlig idé. Det mener marketingchef Simon Elkjær fra virksomheden AvXperten:

-Jeg vil ikke anbefale det. Det svarer til, hvis man har prøvet at lade en iPad op med en gammel iPhonelader. Det tager ekstremt lang tid. Det er ikke helt det samme med en nye iPhone 12, men det er tæt på, siger Simon Elkjær.

Dobbelt så hurtig

Han forklarer, at man skal se på det antal watt og ampere, som strømforsyningen har. Eksempelvis fulgte der en 18 watt strømforsyning med iPhone 11. Til sammenligning var de gamle, smalle strømforsyninger til ældre iPhones kun på 5 watt.

-Man kan ikke helt dividere ladetiden med tre eller fire. Men hvis man siger dobbelt så hurtigt med en 18 watt-lader, er det ikke helt skævt, siger Simon Elkjær.

Miserabel kvalitet

Chefredaktør på mobilsitet meremobil.dk John G. Pedersen mener, Apple går den rigtige vej ved at spare blandt andet strømforsyningen, dermed gøre æskerne mindre så mere kan fragtes på samme plads. Men han er bekymret for, at det åbner for et endnu større marked for uoriginale strømforsyninger.

-For hele økosystemet giver det god mening. Men risikoen er, at forbrugerne køber tilbehør, der ikke er certificeret og brandgodkendt. Jeg har haft nogle af de ladere i hånden, og de er af en miserabel kvalitet. Grundlæggende mener jeg, at hvis man ikke lægger en strømforsyning i kassen, så har producenten en forpligtelse til at skrive, hvad man så anbefaler at købe, siger John G. Pedersen.

-Så mit råd, hvis man skal købe tilbehør, er, at man finder en ordentlig tilbehørsshop. Det behøver ikke være Apples originale produkter. Der er masser af gode tredjeparts produktioner og gode internetshops, der har været her i mange år, og som står på mål for deres produkter, siger John G. Pedersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu