ANNONCE

Ny kontrolindsats kan koste chauffører dyrt

2. oktober 2020 13:07 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Branchen er forberedt.

Ny kontrolindsats kan koste chauffører dyrt
Alt skal være ordentligt rengjort og dokumenteret. Genrefoto.

Siden mandag den 28. september har Fødevarestyrelsen haft øget fokus på de lastbiler, der krydser den danske grænse.

Sådan bliver det ved i det kommende halve års tid, efter at der er konstateret afrikansk svinepest i Tyskland.

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at kontrollerne foregår ved stikprøveudvalg, hvor Fødevarestyrelsens kontrollanter skal sikre, at chauffører på lastvognstog, der krydser den danske grænse, har sikert sig, at bilerne er rengjort og desinficeret efter reglerne.

Det betyder, at både forvogn, anhænge, trailer såvel som støvler og redskaber skal vaskes og desinficeres grundigt, og at det hele skal dokumenteres skriftligt.

Er blevet forberedt

Branceorganisationer, transporterer og importører af svin og kvæg er blevet forberedt på kontrollen, der ikke kun kommer til at foregå ved grænsen.

“Også de vogntog der kører med svin og kvæg til de danske slagterier og samlesteder, kan blive vinket ind til siden. Finder Fødevarestyrelsen overtrædelser af reglerne, risikerer vognmanden en bøde,” skriver Fødevarestyrelsen i pressemeddelelsen.

Når Fødevarestyrelsen går så meget op i, at dyretransporterne er rene, er det fordi, ét udbrud af afrikansk svinepest i Danmark kan gå hårdt ud over dyrevelfærden, og fordi det vil koste milliarder i tabte eksportindtægter, da eksportmarkederne kommer til at lukke for både danske svin og dansk svinekød.

“Tidligere på måneden lukkede både Kina, Korea og Japan for deres import af tysk svinekød, efter de tyske myndigheder fandt afrikansk svinepest i et vildsvin på tysk grund. Også den smitsomme husdyrsygdom mund- og klovesyge kan få alvorlige konsekvenser for dyrevelfærd og eksport,” skriver Fødevarestyrelsen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu