Ny lov kan give skilsmisse på et kvarter

7. marts 2012 13:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny lov kan give skilsmisse på et kvarter
Billede mangler

Det kan vel klares på et kvarter.
Sådan lyder det fra statsforvaltningen i Region Syddanmark om muligheden for hurtigere skilsmisser, sådan som Socialminister Karen Hækkerup i går efterlyste.
I Region Syddanmark har man stor sucess med et tilbud til par, der er blevet enige om at gå fra hinanden. Her er det eneste, de skal gøre for at få startet den halve til hele års separation, at møde op og skrive under. Det tager 15 minutter.
Og dét mener kontorchef i statsforvaltningen i Region Syddanmark, Ida Wille, kan overføres direkte til skilsmisse, hvis ministeren vil.
“Jeg har forstået forslaget sådan, at hvis man er enige om at gå fra hinanden, så kan man vælge en direkte skilsmisse, og det ville også kunne klares på rundt regnet et kvarter,” siger hun til Newspaq.
Normalt tager det op til fem uger, før en separation kan blive godkendt af statsforvaltningen. Ida Wille oplever, at der er stor efterspørgsel på en hurtig process.
“Det er helt sikkert, at vi har forsøgt at imødekomme et behov, der er for at få papirerne klaret i en fart. Også af praktiske grunde, eksempelvis fordi man skal have tinglyst noget på huset, eller fordi man ønsker at gifte sig igen,” siger Ida Wille.
I dag tager det et halvt til et helt år at blive skilt, fordi parrene skal igennem en tænkepause. Kun i særlige tilfælde kan man blive skilt hurtigt, eksempelvis ved utroskab. At blive gift kan klares på godt ti minutter.
40,2 procent af alle ægteskaber ender i skilsmisse, viser tal fra Danmarks Statistik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu