ANNONCE

Ny lov: Scor skattefri fidus lettere

18. juli 2020 09:30 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En ny lov gør det lettere at modtage den skattefri seniorpræmie.

Coronakrisen har rykket ved mangt og meget.

Nu får den også betydning for de danskere, der lige akkurat ikke har arbejdet nok til at sikre sig den såkaldte skattefri seniorpræmie.

Det skriver Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, i en pressemeddelelse.

Seniorpræmiens formål er at sikre en ekstra gevinst for personer over pensionsalderen, som fastholder en væsentlig tilknytning til arbejdsmarkedet.

Men det kan være sværere at leve op til seniorpræmiens beskæftigelseskrav, når Danmark er lukket ned coronasituationen, og derfor ændres beskæftigelseskravet nu midlertidigt.

Fire måneders mindre arbejde

Loven er trådt i kraft 15. juli, og gør det nu lettere at leve op til kravene.

Den nye lov nedsætter beskæftigelseskravet for ret til en skattefri seniorpræmie midlertidigt fra 1.560 timer til 1.040 timer. Dette svarer til en nedsættelse på omtrent 4 måneder. Det nedsatte beskæftigelseskrav gælder kun personer, hvor perioden fra den 1. marts 2020 til og med den 30. juni 2020 indgår i optjeningsperioden.

Helt ny ordning

2020 er faktisk første gang, der er nogle nogle, der har optjent den skattefri seniorpræmie – den blev indført sidste sommer.

Det er en gulerod for at blive på arbejdsmarkedet. Arbejder du videre et år efter din folkepensionsalder, får du udbetalt 42.840 kroner skattefrit.

– Dem, der nåede folkepensionsalderen sidste år, var de første, der havde mulighed for at optjene den skattefri seniorpræmie. De står så over for valget, om de også vil tage det andet år, siger seniorøkonom Mads Moberg Reumert fra Danica Pension.

Arbejder du et år mere, er der nemlig en ekstra seniorpræmie på 25.500 kroner at hente.

Derefter belønnes du ikke yderligere for at blive på arbejdsmarkedet.

Hjælper de velstillede

Selv om en af regeringens mærkesager er at mindske ulighed, viser beregninger fra Beskæftigelsesministeriet, at det i høj grad bliver de velstillede, ressourcestærke og fysisk friske ældre, der løber med præmiepengene. Og mange af dem havde alligevel tænkt sig at fortsætte på arbejdsmarkedet. Det har Politiken tidligere skrevet.

Af samme grund vil ordningen, der koster 170 millioner kroner årligt, kun i begrænset omfang fremme beskæftigelsen. Ministeriet anslår selv, at 5.600 personer vil få præmien i 2020, men de 5.000 ville under alle omstændigheder have arbejdet efter folkepensionsalderen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu