Ny lov: Tusindvis af danskere risikerer dagbøder

4. januar 2019 16:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

250 kroner om dagen, kommer det til at koste, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring på dit køretøj.

Er du ejeren af en af de omkring 50.000 køretøjer, der i Danmark kører rundt uden den lovpligtige ansvarsforsikring?

Så skal du enten skynde dig at få forsikringen tegnet eller gøre dig klar til at finde den store tegnebog frem og betale 250 kroner per dag du kører rundt uden forsikringen. Og det er egentlig ligegyldigt om du kører rundt ude i trafikken, i din egen indkørsel eller bare har bilen, motorcyklen, knallerten eller varebilen parkeret eller klodset op i garagen.

Fra den 24. januar bliver der nemlig opkrævet dagbøder á 250 kroner for hver dag man mangler ansvarsforsikring.

Faktisk trådte loven i kraft allerede ved årsskiftet, men Dansk Forening for International Motorkøretøjsforening, DFIM, som står for at kræve dagbøderne op, har forlænget fristen tre uger. Det sker fordi der har været ekstraordinært mange henvendelser fra folk, som har fået varsel om dagbøderne.

– De op mod 50.000 ejere af køretøj uden ansvarsforsikring har derfor stadig mulighed for at få bragt orden i sagerne ved at kontakte et forsikringsselskab og derved slippe for de omsig­gribende bødeudgifter, oplyser Birgitte Ringbæk, informationschef hos If Skadeforsikring.

Dagsgebyrerne bliver opkrævet, så længe køretøjet ikke er ansvarsforsikret, eller indtil køretøjet er afmeldt og nummerpladerne afleveret til Skat.

Loven er indført for at reducere antallet af uforsikrede køretøjer i Danmark og for at rette op på den skævhed, at dem, der har en ansvarsforsikring i dag betaler for de skader, som dem uden forsikringen er skyld i.

Alle forsikringskunder betaler en mindre del af deres præmie til DFIM, som i første omgang udbetaler erstatning til de tilskadekomne, derefter opkræves udgifterne hos skadevolderen. Er der tale om personskade, der medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, kan erstatningsudgift løbe op i flere millioner kroner.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu