Megafusion: Ny luftfart-gigant på vingerne

14. februar 2013 08:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Megafusion: Ny luftfart-gigant på vingerne
Arkivfoto: Wikipedia.
American Airlines

Arkivfoto: Wikipedia.

Skabelsen af et af verdens største luftfartsselskaber kommer i dag et skridt nærmere. Bestyrelserne for American Airlines og US Airways mødes i dag for at godkende en fusion af de to selskaber. Det skriver Reuters.

 

Fusionen vil skabe et selskab med en værdi på omkring 60 mia. kr. De to selskaber har gennem længere tid arbejdet med planerne om fusionen, der således ikke kommer som nogen overraskelse.

Det kan blive det foreløbige slutpunkt for alle kvalerne for kriseramte American Airlines, der i november sidste år gik i betalingsstandsning.

American Airlines får aktiemajoriteten i det nye selskab med et ejerskab på 72 pct. Kilder siger til Reuters, at planerne for bestyrelsen i det nye selskab også ligger klar.

Den kommer til at bestå af 12 medlemmer, hvor af fire kommer fra US Airways inklusive den nuværende chef Doug Parker. Fra American kommer tre bestyrelsesmedlemmer med chefen Tom Horton i spidsen. De fem pladser bliver udpeget af kreditorer for American Airlines.

Målt på passagertrafikken bliver det nye selskab et af de største i verden, og det vil i langt højere grad kunne tage konkurrencen op med de to andre to amerikanske selskaber i form af United Continental og Delta Air Lines.

Fusionen vil også få betydning herhjemme. American Airlines er med i luftfart-alliancen Oneworld med British Airways, mens US Airways er en del af Star Alliance, hvor SAS er med.

Det nye selskab bliver en del af Oneworld, og US Airways ryger derfor ud af Star Alliance.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu