ANNONCE

Ny månedsprognose: Hvid jul en saga blot

12. december 2019 09:35 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der spås kun meget, meget ringe chancer for en landsdækkende hvid jul i år.

Er du en af dem, for hvem det ikke rigtigt bliver jul uden sne og kulde… så ville det måske være en god idé at henlægge fejringen af højtiden til nordligere himmelstrøg i år.

Dammarks Meterologiske Institut, DMIs, friske prognose for den kommende måneds vejr, levner nemlig ikke mange chancer for den nærmest sagnomspundne hvide jul.

Artiklen fortsætter under videoen

“Når vinterelskere i disse tider går rundt og nynner tonerne af Bing Crosbys berømte juleklassiker ‘White Christmas’, må det desværre nok blive ved drømmene. Vi kan stort set afskrive muligheden for en landsdækkende hvid jul,” indleder langtidsmeteorolog Steen Hermansen således sin månedsprognose.

Til Newsbreak.dk supplerer vagthavende meteorolog Martin Lindberg:

– Der er ikke noget, der tyder på det. Der kan godt komme noget hvidt nedbør, måske sne, men der fra og til en landsdækkende hvid jul er der langt. Vi følger det med spænding, og det er da bedre end regn.

Nedbøren bliver våd

Generelt for de kommende uge kan det siges, at nedbøren snarere vil falde som regn end som sne.

Det skyldes især temperaturerne – hvor vi i de kommende kan forvente dagtemperaturer i lejet mellem 3 og 8 grader.

Det er lunere end normalt.

Samtidig ser det ud til, at forbipasserende fronter vil sende regn ind over landet.

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan prognosen ser ud for de kommende uger.

Hvad er en hvid jul?

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en halv centimeter.

Julesneen – eller noget af julesneen – kan godt være faldet op til mange dage i forvejen.

Med denne definition af hvid jul har der ikke været mange tilfælde af siden 1900 i Danmark, og der går således statistisk set i gennemsnit 12 år imellem de hvide jul.

DMI oplyser videre, at chancen for en landsdækkende hvid jul er således i al almindelighed kun 8 procent. I 67% af tilfældene er julen 24. december sidst på eftermiddagen grå og mild.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu