ANNONCE

Ny månedsprognose: Hvid jul?

1. december 2020 21:52 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

DMI lukker i hvert fald ikke døren helt.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er tirsdag ude med en ny langtidsprognose, der dækker hele december måned.

Dermed kigges der frem mod juleaften – og svaret på, om vi får hvid jul i år, kommer nærmere.

Inden da skal der dog overstås to uger, hvor temperaturerne ifølge langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang bliver høje for årstiden.

I uge 50, der starter 7. december, kan vi således få dagtemperaturer op mod 8 grader:

“I uge 50 viser prognoserne, at der ligger et højtryk over det vestlige Rusland, som efterhånden sender en højtryksryg ind over Skandinavien. Samtidig tager lavtrykkene en bane ned over De Britiske Øer og Frankrig fra nordvest, og de tilhørende fronter når Danmark fra vest eller sydvest. Det betyder, at vi hovedsageligt får skyet vejr med regn, byger og blæst afløst af korte kig til solen, inden skyer trækker op over landet fra syd med regn, finregn og dis. Dagtemperaturen ligger typisk mellem 3 og 8 grader, men enkelte dage kan det være lidt koldere. Om natten kommer vi ned mellem 2 og 6 grader, men enkelte nætter kan vi nå ned mellem 4 graders frost og 3 graders varme,” skriver DMI.

Uge 51 kommer meget til at ligne den foregående – blandet vejr med skyer, regn, finregn og lidt sol – mens temperaturerne vil ligge i samme leje – dog generelt en grad lavere.

Så går vi ind i juleugen

Uge 52 byder på jul. Her er vi tre uger fremme i tiden, og prognoserne selvfølgelig noget usikre.

DMI vil dog ikke udelukke, at der kan komme hvidt i nedbøren omkring juletid:

“Prognoserne foruge 52 og resten af december (21/12 – 31/12) er som vanligt meget usikre. Prognoserne antyder dog, der i starten af perioden fortsat er højere tryk end normalt nord og nordøst for landet, mens der er lavere tryk end normalt syd og sydvest for landet. Det vil give os samme vejrtype som i uge 51 med en blanding af skyer, regn og kig til solen indimellem. Efterhånden ser det dog ud til, at det højere tryk forskydes mod øst, mens lavtryksbanen bevæger sig op over Danmark sydfra. Det betyder, at lavtryk og fronter efterhånden kan nå landet vestfra med kraftig blæst og regn, efterfulgt af opklaring fra nordvest med kortvarigt koldere vejr, sol og byger. Der kan kortvarigt komme noget hvidt i nedbøren, men det forventes ikke at blive liggende,” skriver langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang.

Samlet set ventes temperaturer og nedbørsmængder at ligge omkring normalen for årstiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu