ANNONCE

Ny måling: Danskere siger klart nej til Euroen

15. november 2011 06:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny måling: Danskere siger klart nej til Euroen
Billede mangler

Dansk eurodeltagelse har lage udsigter, mener ekspert, efter ny meningsmåling hvor danskerne klart siger nej til den fælles europæiske valuta.
Danmark beholder kroner som valuta i lang tid endnu.
Det mener Hans Mouritzen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, efter en ny meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.
Målingen viser, at hele 63,2 procent ville stemme nej, hvis der var afstemning om euro-forbeholdet i dag. Tidligere har Rambøll-målinger ellers vist næsten dødt løb mellem ja- og nej-siden.
– Ingen vil være med i en taberklub, og folk frygter nok også, at det vil betyde, at man i så fald skal til at yde en hel masse, forklarer Hans Mouritzen, til Jyllands-Posten.
Ikke til afstemning
Danskernes store skepsis møder forståelse hos den nyudnævnte europaminister, Nicolai Wammen (S). Til Jyllands-Posten siger ministeren:
– Jeg kan godt forstå, at danskerne er skeptiske og mener, at det ikke er det rette tidspunkt at komme med i euroen på. Regeringen har også lagt det klart frem, at euroen ikke skal sættes til afstemning i denne regeringsperiode.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu