Ny metode: Sådan undgår du røde blenumser

5. april 2015 05:48 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Ny metode: Sådan undgår du røde blenumser
Foto: Thinkstock/Wavebreakmedia.
Foto: Thinkstock/Wavebreakmedia.

Foto: Thinkstock/Wavebreakmedia.

Det værste for en mor er næsten at åbne en ble og se en højrød numse lyse op. Det er heller ikke rart for de blebørn, der oplever det. Nu er en gammel fransk puslemetode sat på apotekerhylderne i Danmark.

Franske mødre har i generationer benyttet en blanding af olivenolie og kalk til deres blebørn. I gamle dage fik man rørt blandingen på det lokale apotek. I dag er produktionen industrialiseret, og dermatologer, børnelæger og jordemødre anbefaler at man bruger denne metode, hver gang der skal skiftes ble.

Metoden bruges i dag på hospitaler og fødeklinikker i Frankrig, fordi den unikke blanding af ekstra jomfruolivenolie og kalk renser, plejer og beskytter på en naturlig måde, og dermed undgår man de røde numser.

Olivenolien blødgør huden og danner en beskyttende hinde, mens kalken lindrer og neutraliserer syren fra urin og afføring.

Danske apoteker tager produktet ind

Nu har danske apoteker også taget produktet ind, og metoden vinder indpas hos en række danske fagfolk:

– Jeg kan se, at produktet virker og anbefaler derfor, at man bruger det, fra barnet er nyfødt og gør det til en naturlig vane ved bleskift. Vi ser faktisk ikke problemer med rød og irriteret hud på de børn, der bruger det, siger Birgitte Hyldebrandt, privatpraktiserende jordemoder, jordemodercare.dk.

Dansk søskendepar står bag

Olívy blev stiftet i Danmark i 2014 af søskendeparret Maria og Cecilie Reumert Wagtmann. De to søstre blev selv introduceret for produktet i Frankrig, da deres nyfødte babyer skulle skiftes. Idéen om at få produktet til Danmark udspringer således af positive erfaringer fra egne børn og af den efterspørgsel, de mødte blandt andre forældre.

– Ved rejser til Frankrig havde vi altid flasker med hjem til venner, kolleger, mødregrupper og vuggestuer. Og det var blandt andet deres begejstring, der gav os idéen til at gøre produktet tilgængeligt for alle danske børnefamilier. Vi går selv op i, at produkter skal være af høj kvalitet, og det er helt afgørende for os, at produkter til børn er fri for skadelige stoffer og sikre at bruge. Ekspertanbefalingerne fra Frankrig har også været en del af vores beslutning om at få det til Danmark og dét at selve metoden bygger på gode erfaringer gennem årtier og er baseret på sunde og naturlige ingredienser, siger Maria Reumert Wagtmann og tilføjer:

– Affaldsstoffer fra urin og afføring kombineret med indpakket varm hud resulterer meget nemt i en rød og irriteret numse. I Danmark har vi tradition for at skifte ble hyppigt, vaske og lufttørre, samt bruge vådservietter. Alligevel sker det ofte, at den sarte babyhud bliver rød og irriteret.

Naturens egne ingredienser

Olívy diaper change er en blanding af naturens egne ingredienser – ren, koldpresset ekstra jomfruolivenolie og en mild kalkopløsning, der er helt fri for unødvendige tilsætningsstoffer, herunder parabener, parfume og aluminium.

Det er den franske medicinalvirksomhed Gifrer, grundlagt i 1912, der producerer diaper change for Olívy. Produktet er blevet solgt til de franske apoteker under Gifrers eget brand i mere end 30 år, og er i dag det foretrukne babyplejeprodukt i Frankrig. Olívy har fået eneforhandling på Gifrers produkt i Danmark.

Mærk produktet, og mød søstrene Maria og Cecilie Reumert Wagtmann på Baby & Småbørnsmessen i Øksnehallen den 25. – 26. april. Søskendeparret deltager også på Landskonferencen for Sundhedsplejersker i Nyborg den 4. – 5. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu