ANNONCE

Ny millioner til klasseloft i gyminasierne

22. december 2011 20:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny millioner til klasseloft i gyminasierne
Billede mangler

Regeringen og Enhedslisten har nu fundet ekstra 85 millioner kroner, der skal sikre, at der højst kommer 28 elever i gymnasieklasserne.
De ekstra penge kommer efter regeringen i forbindelse med finanslovsaftalen afsatte 121 millioner kroner til klasseloftet, men de ekstra 85 millioner var nødvendige for at få enderne til at nå sammen.
“Efter kritik fra blandt andet rektorforeningen har vi været inde og kigge på beløbet. Det viste sig, at beløbet ikke kunne holde vand, og det har vist sig, at vores beregninger har været forkerte. Derfor afsætter vi nu flere penge,” siger Socialdemokraternes undervisningsordfører, Troels Ravn, til Newspaq.
Oppositionen, blandt andet Venstre, hilser tilførslen af de ekstra penge velkommen. Pengene skal blandt andet sikre, at gymnasierne kan bygge ud, hvis det er nødvendigt.
“Det her giver eleverne ordentlige forhold, så de har plads, og ikke skal sidde på skødet af hinanden, og at lærerne kan komme rundt i klassen, så eleverne kan få den bedste uddannelse, og komme videre i uddannelsessystemet,” siger Troels Ravn.
I praksis betyder klasseloftet, at der for eksempel kan være 30 elever i den ene klasse og 26 elever i den anden, når bare gennemsnittet er 28 elever i klasserne per årgang.
Ifølge den seneste undersøgelse fra Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) var der i september i gennemsnit er 29,3 elever i klasserne på de almindelige gymnasier.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu