Ny NemID-funktion vækker svindlerne på ny

2. juni 2018 15:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Mit Digitale Selvforsvar skriver, at der bliver sendt flere beskeder ud i NemIDs navn.

Som du måske husker, blev der sidst i maj lanceret et alternativ til de papkort, der ellers har været en standard, når man skal noget som helst på nettet, der involverer ens CPR-nummer.

Det digitale NemID-IDsystem består af en app, du bruger, når du eksempelvis skal logge ind på din Eboks. Men med en sådan nyhed følger desværre en stribe af svindelforsøg. Det skriver Mit Digitale Selvforsvar.

Svindelforsøgene består af svindel-beskeder, der bliver sendt ud i NemIDs navn, og modtager du eksempelvis en mail med titlen “opgrader dine oplysninger #100-105-119” fra “NemID <danoixi@mail.com>” skal du slette beskeden på stedet.

Fakta

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu