Ny politi-indsats fælder omrejsende kriminelle

28. januar 2013 12:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny politi-indsats fælder omrejsende kriminelle
Billede mangler

215 udenlandske kriminelle er over de seneste to år blevet fanget af politiet på vej ud af landet med danske tyvekoster eller også er de blevet udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

 

Resultaterne glæder justitsminister Morten Bødskov (S), som ser de omrejsende kriminelle som et »betydeligt problem«.

– Det viser efter min mening, at den rette vej at gå i bekæmpelsen af den grænseoverskridende kriminalitet først og fremmest er internationalt samarbejde på tværs af landegrænserne. Man kan ikke bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet ved at genopføre grænsebomme. Den skal modsvares af et tæt og intelligent samarbejde på tværs af landegrænser, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Mens der i 2011 blev anholdt 46 personer, som var på vej ud af landet med danske tyvekoster i bagagen, steg tallet i 2012, da betjente fik fat i 76. Samtidig blev 55 kriminelle udlændinge udleveret til Danmark i 2011, mens det var 38 i 2012. Dermed er i alt 215 udenlandske kriminelle endt i dansk politis kløer.

Under indsatsen i Udlændingekontrolafdelingen har Syd- og Sønderjyllands Politi fået det juridiske og efterforskningsmæssige ansvar i forbindelse med sager om at få de kriminelle, der er anholdt i udlandet, udleveret til retsforfølgelse, ansvaret for samarbejdet kontakten til udenlandske myndigheder samt anholdelser ved grænsen.

Afdelingen er placeret i Padborg, og på vegne af alle politikredse og i samarbejde med Rigspolitiet foretager de også grundlovsforhør, fristforlængelser og laver anklageskrifter. Syd- og Sønderjyllands Politi står også for at koordinere med de politikredse, hvor forbrydelsen er sket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu