Ny politidirektør vil give københavnerne en sikker by

25. januar 2013 15:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny politidirektør vil give københavnerne en sikker by
Billede mangler

Københavns nyudnævnte politidirektør, Thorkild Fogde, vil arbejde hårdt for, at hans politistyrke kan løse flere opgaver med færre hænder, og at københavnerne kan føle sig trygge.

 

– Jeg kommer til at stå over for en række daglige udfordringer, der ligger i at sikre tryghed for københavnerne, bekæmpe organiseret kriminalitet og være obs på de særlige udsatte områder i byen. Det, der er fantastisk ved den politistyrke, er jo, at der hele tiden er nye kriminalitetsudfordringer, for København ligger aldrig stille, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Den nyudnævnte politidirektør kommer også til at stå over for nogle svære strategiske opgaver, der skal løses.

– I den kommende tid bliver der færre hænder til flere opgaver, og det kræver selvfølgelig, at vi fra ledelsens side gør vores yderste for at optimere og effektivisere organisationen, så vi kan give borgerne tryghed, siger Thorkild Fogde.

Han understreger, at Københavns Politi både skal være den politistyrke, der kan håndtere de meget svære, komplicerede kriminalitetsproblemer og samtidig den politistyrke, der er københavnernes politi, som tager sig af den borgernære kriminalitet.

– Vi skal både kunne det tunge og det svære, men også det lette og det nære, lyder det.

Rollen som politidirektør er ikke fremmed for Thorkild Fogde, der siden 2009 både har bestredet posten i Nordsjællands Politi og i Rigspolitiet. I Rigspolitiet har han i det seneste år været chef for Politiområdet, og han har også tidligere været afdelingschef i Justitsministeriets Administrationsafdeling.

Han vil som ny politidirektør arbejde videre med politiindsatserne mod den organiserede kriminalitet på Christiania og Nørrebro og med bekæmpelsen af rocker- og bandekriminaliteten.

– Der er nogle udfordringer i landets hovedstad, som man ikke finder andre steder, så jeg glæder mig til at blive en del af den politistyrke, der skal løse de opgaver, siger Thorkild Fogde.

Thorkild Fogde er 47 år og bor i Dragør med sin familie. Han tiltræder jobbet 1. februar på en seks-årig kontrakt og erstatter den tidligere politidirektør, Johan Reimann, der fra 1. februar også får nyt job som direktør for Kriminalforsorgen i de næste fire år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu