Ny politisk aftale er »nordisk milepæl«

2. april 2013 12:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny politisk aftale er »nordisk milepæl«
Billede mangler

Folketingets partier er blevet enige om en aftale, der skal mindske antallet af grænsehindringer i Norden og sikre, at det bliver nemmere for nordiske borgere at bevæge sig, studere og arbejde på tværs af landegrænserne.

 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at få opbakning fra samtlige partier til denne aftale. Grænsehindringer betyder, at vi i dag ikke får udnyttet det nordiske samarbejdes potentiale til fulde. Det skal vi have ændret på – til gavn for alle de nordiske landes vækst, beskæftigelse og økonomi,« siger minister for nordisk samarbejde Manu Sareen (R) i pressemeddelelsen.

Aftalen skal for eksempel gøre det lettere at tage praktik eller arbejde i et andet nordisk land, uden man begrænses af skatteregler, socialforsikringsordninger og praktikregler, der ikke passer sammen, eller som er så uklare, at folk holder sig tilbage.

Aftalen kommer efter, at alle fem nordiske parlamenter sidste år afholdt debatter om grænsehindringer. Nu går Danmark forrest med en forpligtende aftale, som sætter dagsordenen for arbejdet med grænsehindringer i de enkelte ministerier.

Formand for Nordisk Råds danske delegation Bertel Haarder (V) kalder aftalen en milepæl.

»Det er en vigtig nordisk milepæl, der dermed rammes i jorden. Vi håber, de øvrige nordiske lande kommer lige så langt som vi. Dernæst håber vi på nordisk enighed om en form for styrket klageadgang, der kan hjælpe borgerne, når de udsættes for grænsehindringer,« siger han i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu