Ny pris til børn, der er helte i trafikken

12. april 2015 05:48 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Ny pris til børn, der er helte i trafikken
Her er elever fra Kirkebakkeskolen i Vejle med på trafiksikkerheden. Foto: Børneulykkesfonden
Her er elever fra Kirkebakkeskolen i Vejle med på trafiksikkerheden. Foto: Børneulykkesfonden

Her er elever fra Kirkebakkeskolen i Vejle med på trafiksikkerheden. Foto: Børneulykkesfonden

Nu lancerer Børneulykkesfonden en pris til børn, der har udvist særligt mod i trafikken

Som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde uddeles for første gang prisen Årets Trafikhelt til et barn, som har gjort en forskel for andre i trafikken. Konkurrencen skydes i gang d. 9. april ved Trafiklegepladsen i Fælledparken sammen med årets lancering af Trafiksikkerhed i Øjenhøjde.

I mere end 10 år har trafikkampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde uddannet børn i at færdes mere sikkert i trafikken – især i forhold til, hvordan man bevæger sig omkring store lastvogne. I år udvides kampagnen med prisen Årets Trafikhelt 2015, som gives til et barn, der har gjort en særlig heltemodig indsats i trafikken.

Hør børnenes idéer om, hvornår man er en trafikhelt Trafiksikkerhed i Øjenhøjde spurgte en gruppe børn på Kirkebjerg skole om, hvornår man er en rigtig helt.

– En helt er en, der redder en, hvis man er kommet til skade eller er fanget, mener Mads, der går i 0.y.

Børnene er enige om, at en helt er en, der husker at sige “stop”, hvis en anden ikke har set, at der kommer en bil. Det er en, der husker cykelhjelm og reflekser.

Alle kan nominere en, de kender

Alle lige fra skolekammerater til lærere og bedsteforældre kan indstille en, de kender, til prisen. De eneste kriterier til den nominerede er, at han eller hun skal gå i 0.-5. klasse og have gjort en forskel for andre i trafikken. Alle heltegerninger – store som små – kan sendes ind.

Nomineringerne skal være indsendt inden 19. juni 2015.

De fem børn, som har gjort den største forskel i trafikken, inviteres til præmieoverrækkelse på Egeskov Slot d. 1. august 2015 til Falck Dagen sammen med hele familien. Her kåres vinderen af Årets Trafikhelt 2015.

Det barn, der kåres som Årets Trafikhelt 2015, vinder en flot trafikhelt-statuette og en iPad Air 2 (værdi: 4500 kr.). De fire finalister, som ikke vinder titlen som Årets Trafikhelt, får alle et gavekort på 500 kr. til Fætter BR.

Også dem, der har nomineret de fem finalister, vinder en biograftur for to som tak for indsatsen.

Se et par indslag med børn, der fortæller hvornår man er trafikhelt i videoerne nedenunder…


Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu