ANNONCE

Ny regering langt fattigere end VK-ministre

4. januar 2012 14:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny regering langt fattigere end VK-ministre
Billede mangler

Den nye regerings ministre har langt mindre på kistebunden end deres tidligere kollegaer fra VK-regeringen.
Den største forskel ses, når man sammenligner den rigeste minister i henholdsvis den tidligere og den nuværende regering med hinanden, skriver Ekstra Bladet.
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) ejer sammen med sin kone Forlaget Sohn Aps, som med en værdi på 1.497.986 kroner katapulterer Ole Sohn øverst på listen over S-R-SF-ministre.
Til sammenligning rådede tidligere økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og konen over mere end 18 millioner kroner i egenkapital i firmaet Wexøe A/S.
Udover Brian Mikkelsen kunne tre andre VK-ministre prale af en formue på mere end 10 millioner kroner. Det drejer sig om Flemming Hansen (K), Thor Pedersen (V) og Ulla Tørnæs (V).
Efter valget i 2007 kritiserede den daværende socialordfører for Socialdemokraterne, nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, VK-regeringen for at være så velhavende, at de ikke kunne sætte sig ind i alminidelige danskeres problemer.
“Når jeg rejser nogle af de tungeste sociale problemer, ved de ikke, hvad de taler om,” sagde Mette Frederiksen dengang ifølge Ekstra Bladet.
Blandt den nye regerings ministre er klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) den eneste med aktier og investeringer på over 50.000 kroner. Han har efter egne oplysninger en formue på 295.629 kroner.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomiminister Margrethe Vestager (R) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har ikke formuer, der overstiger 50.000 kroner.
Eventuelle boligværdier medregnes ikke.
Kilde: Ekstra Bladet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu