Ny rentegevinst til boligejerne

15. marts 2013 15:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny rentegevinst til boligejerne
Billede mangler

Så er der en ny gevinst på vej til boligejerne med rentetilpasningslån. Realkreditinstitutterne har netop afsluttet auktionerne over de lån, der skulle fornys her i foråret, og resultatet blev endnu et mindre dyk i renten.

Den præcise rente afhænger lidt af selskabet, men bedst gik det for Nykredit, der sluttede med en rente på 0,44 pct. for de et-årige rentetilpasningslån.

Hos Nordea Kredit faldt renten fra 0,87 pct. ved sidste års auktion til 0.51 pct. denne gang. Den nye rente vil træde i kraft for lånene her til 1. april. For et etårigt rentetilpasningslån på en mio. kr. med afdrag betyder rentetilpasningen, at boligejerne vil få cirka 825 kr. mere til forbrug efter skat i det kommende år. Hertil kommer, at boligejeren vil afdrage cirka 1.900 kr. mere på sit lån, lyder beregningen fra Nordea Kredit.

Realkredit Danmark bemærker, at familier, som har valgt den rekordlave rente til at udskifte deres et-årigt rentetilpasningslån med et tre-årigt, vil få den store fordel, at ydelsen på deres lån ikke vil stige i forhold til sidste år.

Samtidig har de fordele af, at være sikker på den nuværende rente tre år frem.

Samlet ser er den lidt lavere rente ikke alene godt for boligejerne, den vil også gavne danske økonomi. I hvilken retning det vil ske er dog lidt mere usikkert. Den sparede rente kan gå til ekstra forbrug, og det vil sætte lidt mere gang i væksten.

Omvendt kan det også være, at boligejerne vælger det fornuftige, men måske lidt mere kedelige og sparer mere lidt op. Det vil blandt andet være med til at styrke betalingsbalanden, selv om den samlede besparelse på renten ikke er så stor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu