ANNONCE

Vildt fund: Ny sjælden dyreart fundet i Danmark

3. juli 2020 17:43 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En vild 24-timer-lang jagt endte med at give pote - der er blevet fundet en ny art, som faktisk aldrig før er registreret i Skandinavien.

Det kan lyde helt absurd, at et så lille land som Danmark stadig kan bringe nye opdagelser med sig. Oftest kræver det arkæologiske udgravninger eller en tur ud på vandet, men faktisk har 28 eksperter formået at gøre et fund, der kan karakteriseres som intet mindre end opdagelsen af en ny art.

I 24 timer kæmpede de 28 eksperter i Bøtøskoven på Falster for at finde så mange dyre- og plantearter som muligt – og det var altså her, at Danmark blev en ny art rigere. Den store jagt foregik den 13. til 14. juni 2020 under et såkaldt bioblitz.

– Vi kan ikke få armene ned af bar begejstring. Det er bare så fantastisk, at vi kan være med til at finde nye arter for landet,” siger projektleder Anita Pedersen, Guldborgsund Kommune.

Og det er ikke kun i kommunen, at det vækker begejstring. I en pressemeddelelse har Den Danske Naturfond, som ejer Bøtøskoven, ligeledes armene helt oppe i vejret.

–  Det er helt vildt, at vi nu har fundet en ny art for Danmark i Bøtøskoven. For nogle få år siden var det en mørk nåletræsplantage, som vi nu har forvandlet til en lysåben græsningsskov og levested for sjældne arter. Det betaler sig at give den vilde natur mere plads,” siger Flemming Nielsen, direktør i Den Danske Naturfond i pressemeddelelsen.

En særlig bille

Den nye art har det mundrette navn Amara kulti. Den blev fundet af Jan Pedersen fra Statens Naturhistoriske Museum. Billen i sig selv er ikke større end otte til ti millimeter og den lever af noget så simpelt som umodne græsfrø.

I perioden efter det første fund har eksperterne ledt efter billen flere steder i skoven og kan konkludere, at den lever flere steder i skoven. Det er første gang, at billen er blevet fundet i Danmark – ja, faktisk i hele Skandinavien. Det tætteste fund, der ellers er gjort af billen, er omkring Hamborg.

I galleriet øverst kan du se billeder fra jagten og ikke mindst af den nye billeart.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu