ANNONCE

Ny skattegave er kun til lønmodtagere

18. januar 2012 07:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny skattegave er kun til lønmodtagere
Billede mangler

Er du studerende, førtidspensionist eller kontanthjælpsmodtager, kommer der ingen gaver fra den røde regerings skattereform.
Reformen vil gøre det mere attraktivt at arbejde i kølvandet på vinterens fattigdomsdebat, og derfor målrettes skattereformens fordele “den hårdtarbejdende lønmodtager.”
Det skriver skatteminister Thor Möger Pedersen i en kronik i dag i Berlingske.
“Skattelettelserne skal gå til dem, der har en lønindkomst, og det er jo dem med et job. Det betyder også, at kontanthjælpsmodtagere og studerende ikke er i fokus i denne omgang. Det vil ikke være min tilgang i forbindelse med en skattereform, netop fordi det ikke skal være en fattigdomsreform, en uddannelsesreform eller en social reform,” skriver SF-ministeren.
Mens udmeldingen får rosende ord med på vejen af Venstre, kritiserer Enhedslisten skattereformen og kalder den en uhørt SF-kolbøtte.
¨
“En skattereform, der øger uligheden i samfundet, kan skatteministeren glemme alt om, når det gælder Enhedslistens deltagelse,” siger Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, til Berlingske.
Men skattereformen er netop ikke sat sammen for at skabe mere ulighed, understreger skatteministeren.
“Både i den offentlige debat og i vores tænkning har vi haft en tendens til i højere grad at fokusere på den nødvendige diskussion om fattigdom og dermed haft mindre fokus på den hårdtarbejdende lønmodtager,” siger Thor Möger Pedersen.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu