ANNONCE

Ny status på corona-booking

28. oktober 2020 14:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Region Nordjylland har overtaget teknikken bag corona-bookingsystemet. Nu er der godt nyt.

Ny status på corona-booking
Coronaprover.dk er i sving efter et par kaotiske dage. Foto: Scanpix

Siden mandag har der været markant forringet kapacitet i systemet, hvor danskere kan bestille en tid til at blive podet med henblik på at afklare eventuel coronavirus-smitte. Et teknisk problem gjorde, at systemet ikke kunne håndtere lige så mange henvendelser.

Derfor har det kørt med nedsat volumen, og det har afholdt flere fra at kunne foretage tidsbestilling. Nu skal systemet så gerne være i fuld sving igen, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Borgere har de seneste dage således oplevet forhøjet svartid ved besøg på den til formålet oprettede hjemmeside coronaprover.dk.

– Det beklager vi, og vi kan forudse stort pres på coronaprover.dk, som vi hele tiden forbedrer i forhold til kapaciteten og brugervenligheden, siger Lone Kaalund Thiel, der er kontorchef i Region Nordjylland, der forvalter coronaprover.dk for regionerne, Statens Serum Institut og Sundhedsministeriet.

30.000 i kø

Allerede mandag, da fejlen var opstået, nævnte Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, udfordringerne med lang kø til at komme i gennem til bookingsystemet. Han gav udtryk for, at problemet forhåbentlig ville være løst tirsdag.

Sådan gik det ikke, for tirsdag eftermiddag kunne man ved selvsyn konstatere, at omkring 30.000 sad i kø for at komme gennem slusen, og ventetiden var på mere end en time. Normalt ligger antallet af tidsbestillinger på mellem 30 og 50.000 om dagen.

Nu skal problemerne så være løst. Newsbreak.dk har netop forsøgt at komme ind på coronaprover.dk, og køen var gennemført på omkring et minut. Der er for nuværende ekstraordinært pres på tidsbestillingssystemet. Tirsdag blev 68.000 podninger booket. Det er rekord.

– Vi forventer derfor ikke, at der bliver ekstraordinært lange ventetider på coronaprover.dk igen i dag, siger Lone Kaalund Thiel og tilføjer, at der løbende skrues op for kapaciteten, mens systemet bliver overvåget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu