ANNONCE

Ny svindelbesked siger undskyld og vil så have dig til at begå en fejl

8. august 2018 17:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Drop jubeldansen, hvis du har fået mail fra Nordisk Film om, at de vil undskylde for svindelmails med gratis glæder. Det er nok en svindelbesked.

Det giver god mening, at en biografkæde bliver udnyttet af svindlere, der sender falske beskeder ud med løfter om gratis biografbiletter og popcorn. Derfor kunne man forestille sig, at en mail fra Nordisk Film om dette emne var god nok.

En sådan mail fra Nordisk Film er blandt andet landet i indbakken hos denne skribent. Den omtalte mail ser ægte ud, men der er én ting ved den, der afslører, at der er tale om ren svindel.

Beskeden indledes således:

“Du har måske bemærket, at vi har oplevet forstyrrelser og at der er falske e-mails i omløb, i løbet af de seneste uger.”

Herefter følger et løfte om, at du som biografgænger kan få adgang til to biografbiletter, to popcorn og to sodavand, hvis du blot bekræfter, at du gerne vil have del i de mange gaver. Det får du, ifølge beskeden, ved at klikke på den store, røde “bekræft” knap.

Mail fra Nordisk Film er faktisk fra Tom

Som du kan se i galleriet til denne artikel, ser mailen ganske ægte ud. Den er skrevet uden åbenlyse stave- og slåfejl, og den benytter sig af Nordisk Films farver og logo. Så hvordan opdager du, at der er tale om svindel?

I afsenderfeltet står der at beskeden er fra Nordisk Film,” og det er først, hvis du dykker nærmere ned i afsenderens mailadresse, at du vil se, at mailen er fra en “info@tombandiero.date.” Søger man på nettet på denne adresse, dukker der ingen forbindelse op til Nordisk Film. Det gør der derimod, hvis man søger på en af de mange email-adresser, der benyttes af virksomhedens ansatte, og som slutter på det mere mundrette @nordiskfilm.com.

Det korte af det lange er altså, at der, igen, er tale om svindel.

Newsbreak.dk prøver at få en kommentar fra Nordisk Film angående den falske mail.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu