Ny træner roser danske svømmere

12. marts 2013 16:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny træner roser danske svømmere
Billede mangler

Den nyansatte træner på svømmernes Nationale Elitecenter (NTC) i Bellahøjbadet i København, har haft sin første hele arbejdsuge i dansk tjeneste.

Shannon Rollason har blandt andet brugt tiden på at komme tættere på de danske svømmere, som han skal træne frem til OL i Rio de Janeiro i 2016. De danske svømmere har indtil nu imponeret den 40-årige australier, der blandt andet har olympisk guld på sit CV.

– Mit indtryk er, at mange af de danske svømmere er mere hårdføre end de australske. De er mere villige til at udføre det arbejde, der skal til. Visse svømmere i Australien vil kun svømme ét løb ved et stævne, mens de danske svømmer både to og tre løb. Med kort tid imellem, siger Shannon Rollason i et videointerview på Dansk Svømmeunions hjemmeside, Svoem.dk.

De første dage på bassinkanten i Bellahøj er blandt andet blevet brugt på individuelle samtaler med svømmerne, hvor blandt andre Jeanette Ottesen Gray er i blandt.

– Jeg har haft individuelle møder med de ældste svømmere, hvor vi har snakket om tidligere træning og om fremtiden. Ellers har jeg hver dag overvåget træningerne med henblik på at få en fornemmelse for, hvad der er godt og hvad der ikke er så godt, siger han.

Shannon Rollason kommer fra en lignende stilling som træner på Australien Institute of Sport, som er det australske svømmeforbunds elitecenter i Canberra. Selv om svømning i Australien er en sport med flere midler end i Danmark, godkender han faciliteterne i København.

– Faciliteterne er meget gode. De minder meget om dem, jeg kender fra Australien. Poolen jeg kom fra havde en del mere teknologi tilknyttet, men det var så til gengæld den eneste pool af sin slags i Australien.

Rollason roser sine forgængere på posten, Paulus Wildeboer og før ham, Mark Regan.

– Der er talent over det hele. Det der mangler, er muligheder. Det gælder for alle lande. Jeg var til stævne i weekenden, og der så jeg nogle gode præstationer og jeg er meget imponeret over, hvor hårdføre de danske svømmere er, lyder det fra Danmarks nye svømmeboss.

Mens Shannon Rollason skal stå for den daglige træning på NTC, leder Dansk Svømmeunion stadig efter en kandidat til positionen som landstræner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu