Ny vælgernedtur for SF

21. marts 2013 19:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny vælgernedtur for SF
Billede mangler

Dagen efter tre SF-profilers skifte til Socialdemokraterne er der mere dårligt nyt til partiet. Ifølge en meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 vil SF få blot 4,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

 

Dermed ser det ud til, at regeringspartiets nedtur bare fortsætter. Ved valget i 2011 fik SF 9,2 procent af stemmerne, så hvis Megafon-målingen står til troende, er opbakningen til partiet altså blevet mere end halveret.

»Det er en måling, som Annette Vilhelmsen virkelig ikke har brug for lige nu. Den fortæller om et parti, som ikke bare nøglepersonerne, men også vælgerne vender sig væk fra, siger TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, til tv2.dk.

Også Socialdemokraterne står til en vælgerlussing af de store med beskedne 18 procent af stemmerne. Det er dog en smule bedre end den katastrofale måling fra YouGov, der 10. marts spåede, at blot 16,5 procent af vælgerne vil stemme på SF.

Den nye måling fra Megafon giver et klart forspring til oppositionen, der står til 57,1 procent af stemmerne mod regeringsfløjens 42,9 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu