ANNONCE

Ny vandmiljøplan stiller krav til landbruget

2. december 2011 17:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny vandmiljøplan stiller krav til landbruget
Billede mangler

Miljøminister Ida Auken (SF) har i i dag præsenteret en ny vandmiljøplan.
Den nye vandmiljøplan, der består af 23 mindre planer, skal sikre, at Danmark i fremtiden får rent vand i både fjorde, åer, søer og vandhaner.
Planerne har været mange år undervejs, men nu ligger rammerne fast, og de bliver færdige i år, oplyser miljøministeren.
“Vi har spildt alt for meget tid. Nu skal vi i gang,” siger Ida Auken.
Planerne betyder bl.a., at kvælstofudledningen fra landbruget skal reduceres med 9.000 tons frem mod 2015. Det er en reduktion på ca. 14 procent i forhold til i dag.
Når Natur- og Landbrugskommissionen har afsluttet sit arbejde, vil regeringen fremlægge en køreplan for en reduktion af kvælstofudledningen med yderligere minimum 10.000 tons.
40.000 husstande skal desuden have forbedret deres spildevandsrensning, så åer og vandløb ikke længere bliver forurenet.
Miljøministerens nye vandplaner vækker dog ikke begejstring i Liberal Alliance. De vil koste dansk landbrug dyrt, lyder det fra fødevareordfører Mette Bock.
“Vi ved, at generelle kvælstofkvoter vil koste landbruget, og dermed samfundet, op mod halvanden milliard kroner om året i tabt udbytte. Og effekten vil være minimal – formentlig på under en procent,” siger Mette Bock.
Hun mener, at Ida Auken skylder at forklare danskerne, hvorfor EU’s Vandrammedirektiv tolkes helt anderledes i Danmark end i de øvrige EU-lande, og hvorfor den nye regering ikke har tænkt sig at afvente den kommende Natur- og Landbrugskommissions rapport, før de gennemføre planerne.
“Hvad vil man med 4000 allerede indkomne høringssvar, hvis man alligevel ikke agter at lytte til dem. Og hvorfor nedsætter man en Natur- og Landbrugskommission, hvis man alligevel gennemfører fortsatte forringelser af landbrugets konkurrencevilkår, inden den har talt,” siger Mette Bock.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu