ANNONCE

Ny vejledning: Her må du ikke rejse hen

3. september 2020 16:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Torsdag har Udenrigsministeriet opdateret sine rejsevejledninger

I denne uge tilføjes San Marino til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede.

Tallene fra SSI viser, at smittetallet for San Marino er på 36,2. Dermed ligger landet over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30. Det skriver Udenrigsministeriet torsdag på sin hjemmeside.

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Spanien, Monaco, Frankrig, Kroatien og San Marino på grund af smittetallene.

I forhold til andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes desuden alle ikke-nødvendige rejser pt. til Irland, Letland, Estland, Litauen, Island, Finland, Slovenien og Ungarn.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 5. september 2020 klokken 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i San Marino, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Rumænien og Spanien.

Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at San Marino fra dette tidspunkt anses for karantæneland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu