ANNONCE

Ny vejrprognose: Sådan bliver foråret

18. marts 2021 21:01 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

DMI er nu klar med en ny sæsonprognose, hvor det ser ud til, at forsommerens vejr vil skuffe de sol- og varmehungrende

Ny vejrprognose: Sådan bliver foråret
DMI forudsiger i deres nye sæsonprognose, at forsommerens vejr bliver mere køligt og vådt end sædvanligt (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Mange danskere hungrer efter sol og varme. Så hvis de tager et kig på DMI’s vejrprognose for sæsonen, kan de godt blive en anelse skuffede.

Danmarks Meteorologiske Institut varsler nemlig om koldere og vådere vej i maj og juni end sædvanligt.

Forsommerens vejr ser nemlig ud til at blive mere ustadigt, end hvad der er normalt for årstiden. Vi vil opleve flere lange perioder med køligt og regnfuldt vejr.

I gennemsnit ser temperaturen ud til at holde sig omkring det normale eller lidt under den normale i maj og lidt eller måske noget under det normale i juni.

Og DMI forudsiger, at nedbørsmængderne ender lidt eller måske noget over det normale i både maj og i juni.

Dominerende luftstrømme fra nordvest og vest

Et flertal af DMI’s vejrmodeller peger på, at højtryk vil dominere over Nordatlanten vest for Europa, mens lavere lufttryk vil dominere over Nordeuropa. Det giver en dominerende nordvestlig eller vestlig luftstrøm over Danmark.

I perioder vil højtryk dog kunne nærme sig Skandinavien vestfra, hvilket vil medføre tørrere og mere solrigt vejr med mere normale temperaturer for årstiden.

Havtemperaturerne er afgørende

De langsigtede vejrprognoser er altid præget af usikkerhed, hvilket især skyldes forandringer i havtemperaturerne rundt om hele kloden.

Det seneste halvår har havvandet i den tropiske østlige del af Stillehavet været koldere end sædvanligt, men en opvarmning ser ud at være i gang.

Det er endnu usikkert, hvor hurtigt opvarmningen af havvandet vil ske, men det mest sandsynlige er, at havvandet fortsat vil være noget koldere end normalt frem til sommeren.

Det er det, som danner grundlag for en kølig og våd afslutning på foråret samt begyndelse på sommeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu