ANNONCE

Ny virusvariant skaber flere og flere problemer

20. december 2020 13:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

En ny coronamutation i England har fået Belgien til at reagere med et indrejseforbud, der gælder fly og tog.

Ny virusvariant skaber flere og flere problemer
Belgien indfører et indflyvningsforbud fra Storbritannien, efter at en ny variant af coronavirus har spredt sig i England. Tyskland overvejer at følge trop, skriver AFP. (Arkivfoto) Foto: Phil Noble/Reuters

Belgien vil ved midnat indføre et indrejseforbud fra Storbritannien. Indrejseforbuddet vil gælde ankomster med fly og tog og vil være gældende i mindst 24 timer.

Det siger landets premierminister, Alexander De Croo, til den belgiske tv-station VRT ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beslutningen er taget, efter at de britiske myndigheder har registreret en ny variant af coronavirus, som de mener, smitter op til 70 procent mere end den almindelige.

Flere lande overvejer det

Smitten med den nye variant af coronavirus er skudt i vejret hurtigt. I sidste uge var 62 procent af de nye smittede i London smittet med denne mutation af virusset.

Også Tyskland overvejer at sætte en stopper for indrejsende fly fra Storbritannien – og desuden Sydafrika. Det oplyser en unavngiven kilde til AFP.

Tyskland og Belgien vil i så fald følge eksemplet fra Holland, hvor et indflyvningsforbud søndag trådte i kraft.

– En smitsom mutation af covid-19-virusset cirkulerer i Storbritannien. Det siges, at det spreder sig nemmere og hurtigere, og at det er sværere at opdage, skriver Hollands sundhedsministerium i en meddelelse, hvilket Newsbreak.dk har skrevet om tidligere søndag.

Justitsministeriet vil endnu ikke svare på, om Danmark vil følge i trop og indføre et lignende forbud.

Storbritannien har tidligere haft et indflyvningsforbud fra Danmark, da en mutation af coronavirusset – også kendt som cluster 5-varianten – blev registreret i danske mink.

Strenge restriktioner

Spredningen af den nye variant af coronavirus har fået den britiske regering til at tage affære, og en stor del af landet er nu underlagt strengere restriktioner.

Det betyder blandt andet, at mange ikke kan tage hjem til deres familier for at holde jul.

Jens Lundgren, overlæge og professor i infektionsmedicin ved Rigshospitalet, siger, at det endnu er uvist, om den nye variant har spredt sig hurtigt, fordi virusset i sig selv er mere smitsomt, eller om det er, fordi briterne ikke er gode nok til at holde afstand og følge retningslinjerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu