ANNONCE

Ny Woody Allen-film indleder årets Cannes-festival

11. maj 2016 20:14 | Af: Ritzau Fokus

Sikkerhedsforanstaltningerne er i top i Cannes, hvor årets stjernespækkede filmfestival gik i gang onsdag.

Ny Woody Allen-film indleder årets Cannes-festival
Woody Allen ankommer sammen med sin kæreste, Soon-Yi Previn, ved åbningen af den 69. filmfestival i Cannes. Foto: Alberto Pizzoli/AFP

Den amerikanske filminstruktør Woody Allen stjal rampelyset i den sydfranske kystby Cannes onsdag, hvor hans nyeste film, “Café Society”, åbnede årets filmfestival.

Det er tredje gang, at den 80-årige filmlegende åbner festivalen i Cannes, som i år er præget af et massivt sikkerhedsopbud på grund af de terrorangreb, der har ramt Frankrig i de seneste 16 måneder.

På et pressemøde onsdag kommenterede Woody Allen også den terrortrussel, der hænger som en skygge over festivalen, og sagde at han her møder to af sine største fobier: terrorisme og journalister.

“Café Society” er Woody Allens 49. film og er ifølge instruktøren selv stærkt selvbiografisk.

Selv om instruktøren nu har nået en høj alder, vil hans nye film formentlig ikke være den sidste fra hans hånd.

– Jeg vil fortsætte med at lave film, så længe folk er tossede nok til at stille penge og støtte mig.

Blandt de mange andre filmstjerner, som i de kommende dage vil tage turen op ad den røde løber i Cannes, er Julia Roberts, Jodie Foster, Sean Penn, Robert De Niro, Charlize Theron, George Clooney og Justin Timberlake.

Festivalen har også danske islæt i form af instruktør Nicolas Winding Refn, der har sin nye film “The Neon Demon” med i hovedkonkurrencen, og skuespiller Mads Mikkelsen, som er en del af den jury der beslutter, hvilke film der skal hædres med årets Cannes-priser.

Woody Allens film er ikke med i hovedkonkurrencen og er dermed ikke en af dem, der kan vinde de prestigefyldte Gyldne Palmer.

/ritzau/AFP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu