Nydanske kvinder vil på arbejdsmarkedet – hungrer efter job

12. marts 2012 07:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nydanske kvinder vil på arbejdsmarkedet - hungrer efter job
Billede mangler

Kvinder hører til på arbejdsmarkedet – det mener flertallet af kvinder og mænd med indvandrerbaggrund.
 
Det viser en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Ugebrevet A4.
 
Her erklærer 86 procent af kvinderne sig enige i, at det er vigtigt, at de arbejder ligeså meget som mænd. Og den holdning deles af 83 procent af mændene.
 
Og blandt de kvinder, som enten er på arbejdsmarkedet i forvejen eller står til rådighed, svarer stort set alle – 98 procent – at de synes, det er vigtigt at have et arbejde.
 
En tredjedel peger på lønnen som motivation, en anden tredjedel på det sociale samvær på jobbet, og den sidste tredjedel bliver motiveret af karrieremuligheder og indholdet af arbejdet.
 
Direktør i Foreningen Nydansker Torben Møller-Hansen er ikke overrasket over den positive holdning.
“Der har været et klart holdningsskifte i løbet af de seneste ti år. Vigtigheden af selvfinansiering er meget høj hos både mænd og kvinder med indvandrerbaggrund. Og så er det ekstra ærgerligt, at det er svært at få arbejde lige for tiden,” siger han til Newspaq.
 
Torben Møller-Hansen mener, at det er oplevelsen af danskernes frihedsgrad, der motiverer nydanskerne til at skabe sig et meningsfuldt liv.
“Vi ser en generation af kvinder, der er kommet til Danmark, som har set ligestilling og friheden i at kunne håndtere sin egen økonomi og familiens dagligdag. Og når man har set det, så tror jeg de ønsker det i stedet for tidligere tider, hvor det var mandens indkomst og arbejde, som var afgørende for, om man havde et godt liv,” siger han.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu