Nye anklager mod svensk piratside

15. marts 2012 14:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nye anklager mod svensk piratside
Billede mangler

De gjorde forsøget i 2009, men nu forsøger svensk politi igen at få lukket den populære, svenske piratside The Pirate Bay.
Her har besøgende i årevis kunnet downloade såkaldte torrent-filer, som giver den besøgende mulighed for at downloade ulovlige film og musik på nettet.
The Pirate Bay fortalte allerede i sidste uge i et blogindlæg, at de svenske myndigheder ville lancere en ny strafferetslig efterforskning mod siden, og i går blev det så bekræftet.
Myndighederne har ifølge TorrentFreak.com anmodet det svenske domænefirma Binero, som har The Pirate Bay på kundelisten, om at videregive personlige oplysninger om de personer, der har registreret domænenavnet.
“Vi kan bekræfte, at en undersøgelse er på vej mod The Pirate Bay,” siger Bineros marketing manager, Erik Arnberg, til TorrentFreak.
Det er ikke første gang, at politiet har fokus på de svenske pirater. Allerede i 2006 gik de i gang med den første sag, som endte med en højt profileret retssag i Sverige, hvor fire mænd blev dømt skyldige for at have krænket ophavsretten. De blev hver især idømt et år i fængsel og til at betale knap 16 millioner kroner.
Men allerede efter et år var siden oppe at køre igen. Og piraterne tager tilsyneladende den nye straffesag med ro.
“Vi bliver, hvor vi er. Vi er ikke på vej nogen steder. Men vi har et budskab til Hollywood, efterforskere og anklagere: LOL (griner højlydt, red.),” skriver The Pirate Bay på sin hjemmeside.
Kilde: TorrentFreak

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu