Nye atomforhandlinger lægges i Tyrkiet

27. februar 2013 09:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye atomforhandlinger lægges i Tyrkiet
Billede mangler

IRAN: Seks stormagter og Iran, der er samlet til forhandlinger om Irans omstridte atomprogram i Kasakhstans hovedstad, Almaty, er blevet enige om at starte såkaldte »ekspertforhandlinger« i Istanbul, oplyser iransk nyhedsbureau Fars ifølge Reuters.

 

Efterfølgende skal der holdes en ny forhandlingsrunde i Almaty, oplyser Fars.

Den iranske erklæring er noget overraskende, fordi det tidligere onsdag forlød, at forhandlingerne mellem stormagterne og Iran om landets omstridte atomprogram går dårligt. Stemningen under samtalerne er simpelthen dårlig, oplyste Reuters.

»Indtil videre er der ikke sket nogen fremskridt. Opfattelsen er, at stemningen under forhandlingerne ikke er særlig god,« siger en kilde til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Forhandlingerne omfatter USA, Rusland, Kina, Storbritannien, Tyskland og Frankrig og har til formål at få Iran til at indstille sit atomprogram, som, landet hævder, kun har fredelige formål, men som internationalt anses for at skulle forsyne den iranske ledelse med atomvåben.

Iran er i forvejen ramt af skrappe sanktioner, der har forkrøblet landets økonomi, men fik ved forhandlingernes begyndelse stillet i udsigt, at nogle af sanktionerne – blandt andet handel med guld – ville blive løftet, hvis landet indordnede sig under de internationale krav om at stoppe atomprogrammet.

Forhandlingerne i Almaty skal ifølge planerne køre til og med i dag, onsdag, men fortsættes altså i Tyrkiet og senere igen i Almaty.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu