Nye boller i Grand Prix-suppen

24. januar 2013 19:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye boller i Grand Prix-suppen
Billede mangler

Sidste år gik det ikke så godt. I år skal der ske noget nyt. Danskerne skal ikke finde et radio-hit, men en ægte Grand Prix-festsang. Og udvalget af sange med gang i er bedre end nogensinde, siger Grand Prix-ekspert.

 

– Vi skal prøve noget andet, end vi plejer. Hver gang der er en bandsang med en enkel melodi, vi kan klappe med på, vinder den. Den slags er vi glade for i Danmark, men det er de ikke i Europa. Nu har vi prøvet det så mange gange. I år bliver danskerne tvunget til at vælge noget nyt, simpelthen fordi vi ikke har den opstilling på Grand Prix-scenen i år, siger Ole Tøpholm og roser årets artister for at have tænkt ud af boksen i gimmicks og dansetrin.

Det var Soluna Samay, der repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest sidste år med sangen »Should’ve Known Better«, hvor Danmark endte som nummer 23 ud af 26 deltagende nationer med kun 21 point. Soluna selv var så skuffet, at hun valgte ikke at mødes med pressen efter nederlaget.

Ole Tøpholm mener, at nederlaget skyldes, at der sidste år manglede fest og farver i det danske bud.

– Danskerne har stemt efter, hvad der et godt radiohit en mandag eftermiddag, men sammenlignet med alt det, de andre kommer med, virker de danske sange ret kedelige. Vi bliver ikke husket, siger han.

I år er der dog en række gode bud på en vindersang, skønt eksperten ikke ønsker at sige nogen navne.

– Jeg har en god mavefornemmelse. Der er flere sange, hvor jeg vil kunne gå direkte ud og sige, jeg er stolt, og det har jeg ikke kunnet gøre de andre år, siger han.

Hans opfordring til seerne er, at folk skal stemme på de numre, hvor de føler sig underholdt. Den gode melodi og sangstemme er vigtig, men det visuelle skal også med.

– Der har aldrig været så meget fest og farver og så meget gang i de 10 Grand Prix-sange, som i år. Der er virkelig knald på fra start til slut. Man kan godt indimellem blive rundtosset over, at der er så meget gang i den, men Melodi Grand Prix er en fest. Det er lørdag aften, og vi skal være i godt humør. Det lever Dansk Melodi Grand Prix i den grad op til i år, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu