ANNONCE

Nye Breivik-oplysninger: Ville dræbe 50.000

6. februar 2012 13:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nye Breivik-oplysninger: Ville dræbe 50.000
Billede mangler

Klokken 12.30 i dag får offentligheden måske mulighed for at høre den norske massemorder, Anders Breivik, når han skal udtale sig i det sidste berammede retsmøde, inden retssagen mod ham starter den 16. april.
Der er imidlertid referatforbud fra dagens retsmøde, men det kan blive ophævet, som det blev ved retsmødet den 14. november.
Ifølge Breiviks advokater ønsker han i dag at udtale sig om sit skyldsforhold. Breivik erkender at stå bag de 69 drab på øen Utøya samt bomben, som dræbte otte mennesker i Oslo centrum.
Han erkender til gengæld ikke, at hans handlinger er strafbare, men forventes i stedet at sammenligne sig selv med den norske frihedskamp under Anden Verdenskrig.
Politiet vil i dag begære Breiviks varetægtsfængsling forlænget med 12 uger, hvilket vil vare ind til første uge i maj.
Det er forud for dagens retsmøde svirret med rygter om Anders Breivik i internationale medier.
Den russiske tv-kanal NTV mener blandt andet, at Breivik i forlængelse af sine rejser til Hviderusland i 2005 kom i forbindelse med det hviderussiske sikkerhedspoliti, KGB, skriver internetmediet Charter97.
Den norske avis Dagbladet skriver, at Breivik har fortalt politiet, at han oprindeligt havde planlagt at samle 50.000 muslimer under et muslimsk marked, som han stod for, hvorefter han ville sprænge dem i luften med en stor bombe.
Den plan blev imidlertid opgivet, fordi folk ville få sympati for muslimerne, og fordi muslimerne ikke var forrædere, som det norske folk derimod var.
163 journalister er akkrediteret ved dagens retsmøde. 103 overlevende og efterladte fra terrorhandlingerne har også søgt akkreditering til retsmødet.
Kilde: Dagbladet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu