ANNONCE

Professor klar med ros til danskerne

4. april 2021 14:53 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ekspert aflæser de nylige coronatal som godt nyt

Professor klar med ros til danskerne
Ifølge professoren lader danskerne til at have overholdt restriktionerne i påsken. Foto: Scanpix

600 danskere er det seneste døgn testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Tallet baserer sig på 128.920 PCR-tests. Dette er et lavt tal, men danskerne holder øjensynligt påskens helligdage hellige.

Dagens positivprocent er 0,47, hvilket er i den høje ende – og nærmest identisk med tallet for døgnet forinden. Tallet har siden nytår i store træk ligget mellem 0,30 og 0,50.

En enkelt dansker er død med coronavirus inden for det seneste døgn, mens antallet af indlagte falder med fire til 211.

Godt nyt

Ifølge Thorkild Sørensen, professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet, er den uændrede coronasituation gode nyheder for danskerne.

– Situationen er i det store og hele uændret. Og den er et godt udtryk for, at de tiltag, som er iværksat for at holde den i kontrol ser ud til at virke indtil videre.

– Så det er betryggende at se, at der ikke er en ny tredje bølge af coronasmitte på vej, som vi ser i flere andre lande, siger Sørensen.

Påskebekymring gjort til skamme

Professoren mener, at der har været fokus på, om smitten ville stige i påsken. Men med påskedagens tal er den bekymring gjort til skamme.

– Bekymringen har jo virkelig været, at befolkningen ville have øget social kontakt i påsken og dermed øget smitterisiko.

– Men jeg tror, at langt de fleste herhjemme har grebet budskabet om at være forsigtige hen over påsken. Og dermed undgå hvad vi så ved julen og nytåret. Så indtil videre ser det rimeligt ud, synes jeg.

Danskerne har dermed formået at holde sig på rette spor, lyder det fra Thorkild Sørensen.

Længere med vacciner

Det seneste døgn er der også registreret 88.707 lyntest. Det fremgår ikke, hvor mange af disse prøver, der har påvist covid-19.

Anbefalingen er, at man får en eventuel positiv lyntest bekræftet ved en PCR-test, da PCR-testen regnes for mere sikker.

Det seneste døgn har 12.147 personer påbegyndt vaccination mod covid-19. 2203 personer har fået det sidste af to vaccinestik og anses for færdigvaccineret.

Det svarer til, at 13,1 procent i det danske vaccinationsprogram har påbegyndt vaccinen, og 6,9 procent er færdigvaccineret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu