Nye forhandlinger skal bremse automatiske nedskæringer

3. marts 2013 16:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye forhandlinger skal bremse automatiske nedskæringer
Billede mangler

USA: Den amerikanske præsident, Barack Obama, har taget kontakt til ledere af begge partier i Kongressen for at få skabt en løsning på de kommende nedskæringer, der automatisk træder i kraft, hvis der ikke skrides ind. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters.

 

I CNN-programmet »State of the Union« søndag fortalte Gene Sterling, leder af Det Nationale Økonomiske Råd, at præsidenten lørdag eftermiddag førte samtaler med en gruppe republikanske og demokratiske politikere for at finde en vej væk fra den lurende økonomiske afgrund.

»Han rækker hånden frem mod demokrater, der forstår, at vi er nødt til at skabe reelle fremskridt på den langsigtede velfærdsreform, og mod republikanere, der indser, at hvis vi får den reform, vil de være villige til at acceptere en skattereform, der øger indtægterne for at sænke underskuddet,« sagde Sterling.

Obama har tidligere placeret skylden for nedskæringerne helt og aldeles på Republikanerne, mens de for deres del mener, at Demokraterne har udvist manglende forhandlingsvilje. Den holdning fastholder lederen af Republikanerne i Repræsentanternes Hus, John Boehner.

»Det er på tide, at præsidenten og demokraterne i Senatet tager det langsigtede overforbrug alvorligt,« sagde Boehner i NBC-programmet »Meet the Press«.

Den republikanske senatsleder, Mitch McConnell, melder sig klar til drøftelser, men han mener ikke, at de automatiske nedskæringer på knap 500 milliarder kroner er så alvorlige, som Demokraterne giver udtryk for.

»Den amerikanske befolkning ser på det her og siger, »Hov, jeg har været nødt til at skære mit budget ned med mere« – formentlig ved flere lejligheder i løbet af de seneste fire år, fordi vi har haft sådan en lunken økonomi i fire lange år,« siger McConnell til CNN.

Nedskæringerne, som løber fra 1. marts til 30. september, er en del af en større spareplan på 1,2 billioner dollar – 6.872.160.000.000 kroner. Halvdelen af nedskæringerne i 2013 rammer militæret og vil ifølge eksperter lamme USAs evne til at gennemføre internationale missioner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu