ANNONCE

Nye køretøjer på vejene: Her er reglerne

17. januar 2019 06:11 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Fra i dag, 17. januar, træder en ny forsøgsordning i kraft.

Hver dag er der massevis af danskere, der kæmper sig gennem trafikken, kø og vejkryds. Men fremover kan danskerne se frem til at se et nyt køretøj på vejen, som nok vækker ekstrem opsigt.

Den 17. januar 2019 træder to nye forsøg i kraft. Det betyder, at du kan se ikke bare ét, men to nye køretøjer i trafikken.

Det første køretøj, som kommer med i forsøgsordningen, er elektriske løbehjul. De har hidtil ikke været lovlige at anvende på dansk vej, men nu har Færdselsstyrelsen lavet regler for, hvordan de nye køretøjer må bruges.

For et par år siden var den helt store trend segboards, der var små selvbalancerende maskiner, som du kunne stå på og derved give fremdrift. Mange børn og unge ønskede sig et af disse ‘boards’, men de var ikke lovlige at køre på, når man var på offentlig vej. Men nu er de altså også et af de køretøjer, som man kan risikere at se i trafikken.

Men fælles for de to køretøjer er, at der gælder helt særlige regler for, hvordan du må bruge dem – og hvad det kræves at bruge dem. Alt det kan du læse i galleriet ovenover. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu