Nye krav ville have spændt ben for syv ud af ti lærerstuderende

14. marts 2013 04:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye krav ville have spændt ben for syv ud af ti lærerstuderende
Billede mangler

De nye adgangskrav på læreruddannelsen om et karaktergennemsnit på mindst 7 for at blive optaget direkte ville have haft stor betydning for de nuværende lærerstuderende, viser tal fra tænketanken Kraka. Syv ud af ti lærerstuderende, der blev optaget i 2010, har nemlig ikke et karaktergennemsnit, der ligger over 7. Det skriver Politiken torsdag.

 

Flere rektorer på landets professionshøjskoler mener da også, at det nye krav er for højt.

»Personligt kunne jeg godt tænke mig, at det lå et andet sted, men det er en politisk beslutning, at det skal være sådan, og det har vi taget til efterretning,« siger formanden for professionshøjskolernes rektorkollegium, Erik Knudsen, til Politiken.

De nye regler betyder, at ansøgere med mindre end 7 i snit fremover er tvunget til at søge optagelse på kvote 2 og gå til en optagelsessamtale.

Da detaljerne i den nye læreruddannelse først blev fremlagt i lørdags, har skolerne haft kort tid til at forberede de kommende studerende på de nye krav. Derfor har professionshøjskolerne helt ekstraordinært besluttet at gennemføre endnu en optagelsesrunde, når den officielle kvote 2-frist udløber i morgen, skriver Politiken.

Forud for ansøgningsfristen melder læreruddannelserne om, at der er omkring 15 procent færre end sidste år, der har søgt ind. Flere rektorer mener, det skyldes, at den ny læreruddannelse netop er kommet samt den seneste tids debat om lærerjobbet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

Formålet med det nye karakterkrav er ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) at forbedre læreruddannelsens prestige og mindske det høje frafald.

»Læreruddannelsen har et enormt højt frafald på omkring 40 procent. Det ønsker vi at gøre op med, for der er ingen, der har glæde af at starte på en uddannelse, som de ikke gennemfører,« siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu