ANNONCE

Nye oplysninger om Maradona efter obduktion

23. december 2020 17:46 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Diego Maradona havde problemer med lever, nyre og hjertekar, da han døde, viser obduktion.

Nye oplysninger om Maradona efter obduktion
Diego Maradona blev hyldet mange steder i verden efter sin død. Foto: Sakis Mitrolidis/AFP

Fodboldlegenden Diego Maradona led af lever-, nyre- og hjertekarproblemer, da han døde af et hjerteanfald den 25. november, men der var ingen tegn på hverken alkohol- eller narkotikaindtag i hans obduktion. Derimod havde han taget antidepressiv medicin.

Det siger anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anklagemyndigheden i San Isidro, en nordlig forstad til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, offentliggjorde resultaterne af Maradonas obduktion sent tirsdag aften.

Den blev sat i værk som en del af en undersøgelse af hans død, for at se om der var nogen forsømmelighed eller hensynsløshed i den sundhedspleje, han fik.

Maradona kæmpede igennem livet med både alkohol- og narkomisbrug.

Død 60 år gammel

Fodboldikonet var netop fyldt 60 år, da han døde i sidste måned. Han var tidligere i november blevet opereret for en blodansamling i hjernen, men han blev udskrevet efter otte dage.

Psykiater Agustina Cosachov og hjertekirurg Leopoldo Luque er under efterforskning, da de behandlede Maradona op til hans død. Politiet har derudover ransaget Leopoldo Luques hjem og privatkontor. Det skete umiddelbart efter, at Maradonas tre døtre var blevet afhørt af politiet. Ifølge det lokale medie Clarin har politiet også afhørt hjertekirurgen.

Den første obduktion, der blev udført på dødsdagen, viste blandt andet, at Maradona havde haft væske i lungerne, og et svigt i hjertemusklerne gjorde det svært at pumpe blodet rundt.

Efter Maradonas død har anklagere i Argentina undersøgt omstændighederne bag dødsfaldet. Man har blandt andet prøvet at finde ud af, om redningspersonale var for lang tid om at gribe ind, da Diego Maradona fik det dårligt onsdag den 25. november, og om dødsfaldet på anden vis skyldes medicinske svigt.

Maradonas advokat, Matias Morla, har tidligere krævet en efterforskning af påstande om, at det tog ambulancer mere end en halv time at nå frem til fodboldstjernens hus, som svar på et alarmopkald den dag han døde.

– Man er nødt til at se på, om de gjorde, hvad de skulle, eller om de slappede af, siger det unavngivne familiemedlem.

Ifølge anklagekontoret i Buenos Aires tog det ambulancen 11 minutter at nå frem til Maradonas bopæl.

En legende

Diego Maradona regnes af mange som en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde, og kreatørens VM-titel med Argentina i 1986 var et af karrierens største højdepunkter.

Derudover førte han to gange Napoli til det italienske mesterskab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu