ANNONCE

Nye regler: 100.000 mere i pension

1. september 2020 10:46 | Af: Newsbreak.dk

Fra i dag sparer unge lærlinge op til pension, når de er under uddannelse. Det er konsekvensen af den seneste overenskomst.

Citathistorie: Fagbladet 3F.

Fra i dag får lærlinge pensionsopsparing allerede fra de fylder 18 år, og det kan give mange penge på kontoen, når pensionslivet begynder.

Det skriver Fagbladet 3F.

De nye forbedrede vilkår for lærlinge, der blev sikret i overenskomsten, træder i kraft den 1. september og betyder, at lærlinge begynder at spare op til pension to år tidligere end hidtil.

Det lyder måske ikke af meget, men beregninger fra Industriens Pension og Pensiondanmark viser, at de tidligere pensionsindbetalinger til de 18- og 19-årige lærlinge vil give dem over 100.000 kroner ekstra på pensionskontoen som 69-årige. Det svarer omregnet til cirka 40.000 kroner i dag, hvor der er justeret for inflation.

Og det glæder 3F’s formand, Per Christensen, der også er bestyrelsesformand for Pensiondanmark.

– Det er utroligt positivt og stærkt, at 3F´s grupper har forhandlet de her forbedringer for lærlingene. Det viser, at selv små forbedringer på sigt kan have en meget stor virkning for den enkelte, siger han.

Hvis man sammenholder de nye forbedrede vilkår for 18-årige lærlinge med situationen før 2017, hvor man typisk først påbegyndte opsparingen som færdigudlært, kan effekten naturligvis blive endnu større:

Beregningerne fra Industriens Pension og Pensiondanmark viser, at en lærling, der begynder som 18-årig, vil ende med forventet over 230.000 kroner mere i pensionsopsparing som 69-årig, end hvis han eller hun først havde påbegyndt indbetalingerne som færdigudlært fire år senere. Det svarer til knap 90.000 kroner ekstra, når der justeres for inflation.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke regler for pension du bør have styr på.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu