Reglerne for bilsyn bliver snart ændret: Her kan din bil dumpe

15. maj 2018 18:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fra 20. maj 2018 bliver der indført nye regler for periodisk bilsyn. Hos FDM forventer man, at de nye regler gør, at flere biler bliver indkaldt til omsyn. Men man kan forberede sig på forhånd.

Fra 20. maj er der indført nye regler for periodisk bilsyn, og som Newsbreak.dk har fortalt tidligere, betyder de nye regler for periodisk bilsyn en del for dig som bilist.

Hvor du før i tiden fik lov til at få fejl, der gjorde, at din bil fik stemplet “betinget godkendt,” udbedret uden at bilen skulle kontrolleres igen, bliver sagen en ganske anden fra 20. maj, skriver FDM. 

I fremtiden bliver fejl, der før gjorde, at bilen blev betinget godkendt, kaldt for “væsentlige fejl,” og det betyder, at din bil fremover bliver indkaldt til et nyt syn, hvis den fejler på blandt andet de punkter, du kan læse mere om i galleriet til denne artikel.

Nye regler for periodisk bilsyn kan føre til flere omsyn

De nye regler kan betyde øget besvær og udgifter for de danske bilejere, vurderede juridisk konsulent i interesseorganisationen Forenede Danske Motorejere (FDM) Dennis Lange, da Newsbreak.dk bragte nyheden tidligere i maj måned.

– I en række af de tilfælde, hvor man før i tiden kunne “slippe” med en betinget godkendelse, vil man nu skulle tilbage til et omsyn. Det betyder ekstra tidsforbrug, og omsynet vil også koste penge, sagde han.

Hos FDM gætter man på, at de nye regler for periodisk bilsyn gør, at en tredjedel af alle biler skal en ekstra tur forbi synshallen, før de bliver godkendt.

Færdselsstyrelsen oplyser på sin hjemmeside, at de nye EU-regler er indført for at sikre, at der er ens minimumsstandarder for syn af køretøjer i alle EU-lande.

– De nye regler betyder ikke, at selve synet ændrer sig, skriver Færdselsstyrelsen.

Der bliver heller ikke ændret på reglerne for, hvor ofte køretøjer skal til syn.

Kilder: FDM. – Færdselsstyrelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu