ANNONCE

Nye regler: Nu må du IKKE smide dette ud

29. juni 2019 19:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Fremover skal juice, saft, most og smoothies en tur gennem flaskeautomaten.

Når du fremover hopper i supermarkedet for at pante dine flasker, så skal du have nogle flere af slagsen med.

For fra og med 1. juli bliver juice, saft, most og smoothies nemlig omfattet af pantsystemet.

Det betyder, at der i perioden frem til 1. november vil komme pantmærke på flere og flere produkter, der er omfattet. Producenterne har nemlig frem til den dato til at sætte pantmærker på.

Og selv om vi i Danmark med vores pantsystem er ret gode til at genbruge i forvejen, så er det ifølge vicedirektør og direktør for cirkulær økonomi i Dansk Retursystem, Heidi Schütt Larsen, oplagt at udvide systemet:

”Der er en global interesse for, hvordan vi kan reducere vores klimaaftryk. Pantsystemet er en afprøvet og velfungerende metode til at genanvende materialer som glas, aluminium og plastik, og udvidelsen af pantsystemet vil både spare klimaet for både CO2 og reducere udvinding af nye jomfruelige råstoffer,” siger hun Heidi Schütt Larsen og fortsætter:

”I Danmark har vi ret godt styr på den plastik, der bliver brugt til drikkeemballager med pant. Faktisk kommer 93% af plastikflasker med pant retur og bliver genanvendt til nye emballager til drikke- eller fødevarer. Så når der er pant på, ender flasker og dåser som udgangspunkt ikke i naturen,” siger  Heidi Schütt Larsen.

Danskerne afleverer i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Om dagen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu