ANNONCE

Nye regler: Nu må du rejse på sommerferie i disse lande

18. juni 2020 13:51 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Fra den 27. juni åbner Danmark op for rejser til flere lande.

Det er nok de færreste dansker, der troede, de allerede fra slutningen af juni kunne rejse ud i verden igen efter udbruddet af coronavirus.

Men fra den 27. juni kan danskere rejse til og fra visse lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien.

Se hvilke populære ferielande der for nuværende burde være åben for rejselystne danskere i galleriet ovenfor. Den fulde liste kan ses hos DR.

Der skal dog fastsættes en række objektive kriterier, før destinationen for din rejse er godkendt. Det gælder blandt andet et lavt antal smittede.

Grunden til, at det netop er lande i EU, Schengenområdet og Storbritannien, er nemlig, at sundhedsdata fra landene er tilgængeligt.

– Denne model gælder for EU, Schengen og Storbritannien. Der har vi sundhedsdata og sundhedsmyndighedernes model, vi kan læne os op ad, når vi laver rejsevejledninger og indrejserestriktioner. For tredjelande uden for Europa har vi ikke en sådan model endnu, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

De specifikke detaljer for modellen er endnu ukendte. Men den 25. juni ventes en liste over åbne- og karantænelande.

Et land er åbent, når det har under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge.

Det betyder blandt andet at yndede rejsemål som eksempelvis Sverige eller Portugal fortsat ikke er destinationer, danskerne kan besøge.

Det kritiske niveau for, hvornår et åbent land udvikler sig til at være et karantæneland vil være ved 30 smittede per 100.000 indbyggere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu