Nye sager om familieansættelser i børnehaver

26. juni 2012 12:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nye sager om familieansættelser i børnehaver
Billede mangler

Nepotisme florerer i flere københavnske daginstitutioner.
I går kom det frem, at én børnehaveleder i Valby ansatte sin mand til skyhøj løn, og at sønnen samtidig fik et pædagogjob, som han ikke var uddannet til og uden, at stillingen nogensinde blev slået op.
I dag viser det sig, at sagen langt fra er enestående.
Efter artiklen i Berlingske har de københavnske pædagogers fagforening, LFS, orienteret kommunen om fem andre eksempler på problematiske familieansættelser, skriver avisen.
I én sag har en leder på Amager ansat sin egen søn mod personalets vilje, en anden leder i Vanløse har ansat sin egen søn til at male institutionen.
De mange sager får nu politikerne på banen.
“Vi skal have en redegørelse for, hvordan reglerne er, og i hvor stort omfang familieansættelser vurderes at finde sted, samt om det er et problem,” siger Københavns børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) til Berlingske.
Næstformand Jan Hoby fra LFS glæder sig over den komende kulegravning.
“Vi har forsøgt at gøre opmærksom på de her problemer flere gange. Du kan ikke bedrive ledelse i daginstitutioner med tætte familiemæssige relationer. Du skaber et parallelt arbejdsmarked, hvor dem med familiemæssige bånd kommer foran i jobkøen. Det går ud over børnene og de andre ansatte,” siger han til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu