Nye sager om kursmanipulation på vej

11. marts 2013 05:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye sager om kursmanipulation på vej

Fredag blev der sat et historisk punktum i en sag om kursmanipulation, da to tidligere bankdirektører hver blev idømt fem måneders ubetinget fængsel. Og der er flere sager på vej.

 

Straffen til de to direktører og yderligere tre personer er ifølge Børsen startskuddet til et større retsopgør med finanssektoren.

Avisen skriver mandag, at bagmandspolitiet inden for en måned vil offentliggøre navnene på to nye banker, der er mistænkt for at manipulere med kurserne.

Bagmandspolitiet har igennem længere tid efterforsket en række bankdirektører og pengeinstitutter, der er mistænkt for kursmanipulation for egen vindings skyld.

Selv om der er tale om et større kompleks, så mener bagmandspolitiets chef, Jens Madsen, ikke, at der er tale om koordineret kriminalitet mellem bankerne og direktørerne.

»Selvom man nogle gange funderer over, hvordan oplysningerne flyder rundt mellem de her pengeinstitutter,« siger Jens Madsen til Børsen.

I fredags blev de to tidligere bankdirektører for henholdsvis EBH Bank og Sparekassen Himmerland, Finn Strier Poulsen og Svend Jørgensen, idømt fem måneders ubetinget fængsel hver for grov kursmanipulation.

Derudover blev tre tidligere fondsmedarbejdere i de to pengeinstitutter idømt tre måneders ubetinget fængsel for grov kursmanipulation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu